Social media

Volg Jodo Budosporten ook via Twitter.

Klik op het logo om naar de social media-pagina te gaan.

 

Activiteiten

Momenteel worden er alleen thaiboxlessen gegeven, dit in verband met de beschikbaarheid van de lesruimte. Begin 2011 zullen onze activiteiten met o.a zelfverdediging worden uitgebreid.

Thai-boksen
Thai-boksen of Muay Thai is een vechtsport die zijn oorsprong vindt in Thailand. Het Thai-boksen is een vechtsport die al eeuwen bestaat, het werd in Thailand en buurlanden in tijd van vrede beoefend door de soldaten en boeren. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld. Eind zestiger, begin zeventiger jaren begonnen de Europeanen en Amerikanen zich steeds meer te verdiepen in deze sport. In deze periode is het dan ook bij ons geïntroduceerd. Wij westerlingen hebben toen het Thai-boxen omgevormd tot kickboxen, door het weglaten van bepaalde technieken en de rituele dansen eromheen (de rammuai). Het verschil tussen de 2 sporten zit voornamelijk in de regelgeving, bij Muay Thai is het toegestaan om met ellebogen en knieën te vechten. Thai-/Kickboxen heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer mensen gaan de sport beoefenen omdat het een effectieve, dynamische en vooral conditionele sport is.

Waarom Thai-boksen bij Jodo Budosporten?
Dit is een sport waar veel in zit. Het is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind. Kickboxen is een sport die op verschillende niveaus beoefend kan worden. Van gezellig een beetje aan de conditie werken tot wedstrijdniveau. De sfeer tijdens de trainingen is heel ontspannen. Thai-boksen is een sport die je met zeer weinig risico kan beoefenen, de kans op een blessure is minder dan bij een voetbalwedstrijd! De kans op een blauw oog of een kneuzing is groter in de tram of trein dan tijdens de training. Alleen als men vol aan het sparren is (uiteraard onder deskundige begeleiding) kan het er hard aan toe gaan. Er zijn trainingen voor beginners en gevorderden.

Wat heb ik nodig?
Bij thaiboksen draag je kleding die gemakkelijk zit en waarin je vrijuit kunt bewegen. Tijdens de eerste les kun je een korte broek of trainingsbroek dragen en een T-shirt. Bokshandschoenen en beschermers kun je de eerste keer lenen. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten.

Bel voor meer info: 06 - 42407661.

 

 

Lestijden

Op de volgende tijden geven wij onze lessen:

Maandag
19.00 - 20.30 (volwassenen en kinderen vanaf 15 jr.)
Locatie: Jacobushoek 7, Nuenen

 

Woensdag
19.30 - 21.00 (volwassenen en kinderen vanaf 15 jr.)
Locatie: Brede School Heuvelrijk, Gerwen

 

Donderdag
19.00 - 20.00 (volwassenen en kinderen vanaf 15 jr.)
Locatie: Brede School Heuvelrijk, Gerwen

Links

Peter Aerts
www.peteraerts.nl

Pedro Rizzo
MMA Record van 'The Rock'

Bujutsu Karate
www.bujutsukarate.nl